YouTube’un yeni AI aracı videolar için ücretsiz arka plan müziği üretiyor

YouTube, Telif Hakkı Sorunu Olmadan Kullanılabilecek Ücretsiz Müzikler Sunuyor

YouTube, içerik oluşturucularına videolarında telif hakkı sorunu yaşamadan kullanılabilecek ücretsiz enstrümantal parçalar oluşturabilen yeni bir yapay zeka (AI) aracı sunuyor. Bu özellik, şirketin Creator Music beta sürümüne erişimi olan kullanıcılarla paylaşılmaya başlandı.

Yeni Müzik Asistanı Özelliği

YouTube, yeni AI tabanlı müzik aracını bu hafta Creator Insider kanalında tanıttı. Videoda, YouTube’un ana sunucusu Lauren, Creator Music beta sekmesinde bulunan “Müzik Asistanı” adlı yeni bölümü tanıttı. Kullanıcılar, bu sekme üzerinden belirli taleplerle müzik oluşturabilecek. Örneğin, “Bir egzersiz montajı için bana canlandırıcı ve motivasyonel müzik verin” gibi bir istekte bulunarak, yapay zeka tarafından önerilen enstrümantal parçalar arasından seçim yapabilirler. Kullanıcılar, uygun buldukları müzikleri indirebilir ve videolarında kullanabilirler.

AI Destekli Müzik Üretimi Alanındaki Gelişmeler

Müzik Asistanı, AI müzik üretimi alanındaki birçok yenilikten biri. Diğer teknoloji şirketleri de benzer araçlarla müzik üretimini kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyor. Örneğin, Kararlılık AI, projeler için arka plan müziği oluşturabilen bir difüzyon modeli geliştirirken; Meta’nın açık kaynaklı AudioCraft ve MusicGen modelleri, kullanıcıların verdiği komutlara dayanarak sesler ve müzikler üretebiliyor.

YouTube’un AI ile Müzik Üretme Denemeleri

YouTube, AI müzik araçlarıyla ilgili farklı projeleri de denemeye devam ediyor. Popüler şarkıları “restyle” ederek şort videolarında kullanılabilecek şekilde yeniden şekillendiren bir müzik remix aracı geliştirildi. Ayrıca, YouTube’un “Rüya Parçası” özelliği, Google’ın DeepMind’inden Lyria tarafından desteklenen şarkılarla, kullanıcıların mevcut parçaları dönüştürmelerine olanak tanıyor. Bu özellik, T-Pain gibi sanatçıların tarzlarında şarkılar yaratabilen bir AI deneyimi sunuyor.

Bu yeniliklerle YouTube, içerik oluşturucularına müzik ve sesle ilgili daha fazla özgürlük ve yaratıcılık sunmayı hedefliyor.

Related Posts

Türk akademisyenden büyük başarı! Arılardan ilham aldı NATO’dan ödülü kaptı

AKSARAY / METİN KURT Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın firmanın katıldığı ve savunma-güvenlik alanlarında çığır açan yenilikçi projelerin değerlendirildiği “NATO Innovation Hackathon 2025” yarışması kapsamında STRIKE isimli İHA modülü …

Milyonlarca Netflix kullanıcısını ilgilendiriyor! Artık canlı yayınlanacak

Netflix, NASA ile anlaşma yaptı. Bu kapsamda NASA yayınları Netflix’te canlı yayınlanacak.

Turkcell ve Samsung, 5G iş birliğini büyütüyor

Turkcell ve Samsung, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) duyurdukları Türkiye’de 5G uyumlu akıllı telefon kullanım oranını artırmak ve 5G teknolojisini daha geniş kitlelere ulaştırmak için yürüttükleri iş birliğini güçlendiriyor. Turkcell’e özel üretilecek 5G uyumlu 100 bin akıllı telefonu Turkcell dijital uygulamaları yüklü olarak müşterilere ulaştırmayı hedefleyen taraflar, Ar-Ge ve test çalışmalarında da birlikte hareket edecek.

Kuantum bilgisayarlar evlere mi geliyor? İşin uzmanları anlattı

Kuantum hesaplama, bilim dünyasının uzun süredir hayalini kurduğu bir teknoloji olarak, karmaşık problemleri çözme potansiyeliyle dikkat çekti. Bu alanda çığır açan bir adım atarak ilk kuantum bilgi işlem çipi Ocelot’u tanıttı. Kuantum hata düzeltme …

Türk bilim insanı Deniz Kent, ışıkla antikor ilaçlar ve et üretti

Türk bilim insanı Deniz Kent, ışıkla antikor ilaçlar ve et üretti

Bilim insanları açıkladı: Okyanuslar daha yeşil, denizler daha mavi oluyor

Bilim insanları, iklim değişikliğinin okyanus ekosistemlerinde yarattığı dramatik değişimi ortaya çıkardı. Son 20 yılda kutuplarda yeşil tonlar artarken, tropikal bölgelerde mavi renk hakimiyeti güçlendi. Uzmanlar, renk değişiminin sadece görsel bir olay olmadığını, balıkçılıktan küresel ekonomiye kadar pek çok alanı etkileyeceğini belirtti.