Yenidoğan çetesi sanıkları hakim karşısında: Savcılıktan ret kararı
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASI: SAVCI TALEBİ REDDEDİLDİ
İSTANBUL – Yenidoğan çetesinin yargılandığı davanın ikinci duruşmasının ikinci gününde, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşma savcısı Kadir Kocakaya’nın dosyadan el çektirilmesi talebini reddetti. Bakırköy 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edecek yargılamada bugün sanık avukatlarının beyanlarının alınmasına devam edilecek. Tanıkların dinlenmesine ise Bakırköy 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin reddi hakim talebini değerlendirmesinden sonra geçilmesi bekleniyor.
REDDİ SAVCI TALEBİNE RET
Önceki gün ikinci duruşmaya başlanmasıyla birlikte, devam eden soruşturmalar nedeniyle yargılamanın durdurulması gündeme geldi. Sanık avukatları, mahkeme heyetinin tarafsızlığını yitirdiğini ve bu nedenle de yargılama yapmaması gerektiğini öne sürerek reddi hakim talebinde bulundu. Aynı zamanda duruşma savcısı Kadir Kocakaya’nın da reddi talep edildi. Fakat bu talep, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca reddedildi.
ÇETE LİDERİ SAĞLIK BAKANINI İŞARET ETTİ
Duruşmaya damga vuran ifadelerden biri yine çete lideri Fırat Sarı’dan geldi. Sarı, kendilerinin tutuklanarak birilerinin önünün açıldığı iddiasında bulundu ve kapatılan hastanelerden sonra kimlerin kârının arttığına bakılması gerektiğini ifade etti. Sarı ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın yapılan işlemlerden sorumlu olduğunu anlatırken, dönemin İl Sağlık Müdürü, şu an mevcut Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu hakkında da “Birileri İl Sağlık Müdürü’yken, Sağlık Bakanı oldu” sözleriyle açıkça mesaj verdi.
ÇETE LİDERLERİNE İSTENEN CEZA
Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından 10 kez, “resmi belgede sahtecilik” suçundan 11 kez olmak üzere toplam 177 yıldan 582’i yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi”, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarıyla “resmi belgede sahtecilik” suçundan 180 yıldan 589 yıla kadar hapis cezası isteniyor.