Son yıllarda popülerleşen bu çay 100 tane sigara içmek kadar zehirli… Messi de içiyormuş

Çayın Sağlık Üzerindeki Etkileri ve Kanser Riski

Çay, birçok insanın vazgeçilmez içeceği olmakla birlikte, çoğu kişi tarafından kahveye tercih edilen sağlıklı bir alternatif olarak görülmektedir. Ancak, çayın da kafein içerdiği göz ardı edilmemelidir. Kafein, çayda genellikle “tein” olarak adlandırılan molekülle aynıdır ve kahve gibi sağlık üzerinde olumsuz etkilere sahip değildir longtail anahtar kelime. Ancak, aşırı miktarda tüketildiğinde, çayın da zararlı etkilere yol açabileceği bilinmektedir.

Araştırmalar Kanser Riskini İncelemekte

Son dönemlerde popülerliği artan Yerba Mate içeceği, birçok fayda sunmakla birlikte, tüketilmesinin kanser riskini artırabileceği iddialarıyla da gündemde yer almaktadır. Özellikle Messi, Griezmann gibi ünlü yıldızların tercihi olan bu içecek, vücut için çeşitli faydalar sağlarken, Cancer Epidemiology Biomarker and Prevention dergisinde yayınlanan bir araştırma, Yerba Mate tüketiminin kanser riskini artırabileceğini belirtmektedir. Dolayısıyla, bu içeceğin sağlık üzerindeki etkileri dikkatle incelenmelidir.

Risk, Çayın Sıcaklığıyla Artıyor

Yerba Mate çayının tüketimi bazı kanser türleriyle ilişkilendirilmektedir, özellikle akciğerler ve sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkilere sahip olabileceği düşünülmektedir. Çayın çok sıcak içilmesi veya içindeki potansiyel kanserojen maddelerle bağlantılı olabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle, bu tür içeceklerin tüketiminde dikkatli olunmalı ve daha detaylı incelemeler yapılmalıdır.

Related Posts

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Bayramda tatlıdan vazgeçmeyin! Doğru tüketilire yağ yapmıyor, göbek eriten yürüyüş

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.

‘Süper antibiyotik’ için geri sayım başladı: Milyonlarca hayat kurtarabilir

Zatürre ve sepsis tedavisine karşı geliştirilen deneysel ilacın, 10 yılın sonuna kadar onaylanması umuluyor.

18 yaş altına dolgu ve botoks tehlikesi: Uzmanlar uyardı

Bilinçsiz ve kontrolsüz şekilde yapılan estetik işlemlerinin ciddi sağlık problemlerine yol açtığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, “Estetik işlemler sadece hacim verici, şekil değiştirici işlemler olmayıp aslında cildi besleyen, daha sağlıklı ve genç görünüm sağlayan birçok işlemi kapsamakta. Ancak uygulamaların yapıldığı ortam ve işlemi gerçekleştiren kişinin uzmanlığı büyük önem taşıyor. Merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor” dedi.