Ev fiyatları 10 milyon lirayı geçti: İkinci el satışları yükseldi

İMSİFED Başkanı Şeref Demir: Konut Satışlarında Pozitif Trend Devam Edebilir

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri İş İnsanları Federasyonu (İMSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, kentsel dönüşüm projelerine teşviklerin artırılması, faiz oranlarının kademeli olarak düşürülmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılması durumunda yılın ikinci yarısında konut satışlarının olumlu bir trend izleyebileceğini belirtti.

Demir, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisine sağladığı büyük katkıları vurgulayarak, bu sektörün umut verici bir şekilde ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,1 artışla 336 bin adede yaklaşan konut satışlarıyla geleceğe umutla bakabileceğini ifade etti.

Konut ihtiyacının karşılanması için inşaat sektörüne daha fazla destek verilmesi gerektiğini savunan Demir, deprem riski ve artan konut talepleri nedeniyle yeni konutların inşa edilmemesinin kira fiyatlarını artırdığına dikkat çekerek, inşaat sektörüne destek sağlanmasının önemli olduğunu belirtti.

Geçen yılın sonlarına doğru inşaat sektöründe durgunluktan çıkış sinyalleri aldıklarını belirten Demir, kredi kullanımında yaşanan düşüş ve özellikle Marmara’daki depremin kentsel dönüşüm ihtiyacını tekrar gündeme getirdiğini dile getirerek, sektörün beklentilerini açıkladı.

Yurttaşların Oturum ve Yatırım Amaçlı Konuta İlgi Artıyor

Aydemir, yurttaşların konut ihtiyacıyla ilgili yön değiştirdiğine dikkat çekerek, satışlardaki artış trendinin devam edeceğini öngördüklerini ifade etti.

10 milyon lira üzerindeki konut fiyatlarının artışı ve BDDK’nın alınan kararına değinen Aydemir, ekspertiz değerlerinin revize edilmesiyle satışlarda artış beklentisini dile getirdi.

İkinci El Konut Satışları Yüzde 70 Arttı

Aydemir, azalan konut üretimi nedeniyle ikinci el konut satışlarının ciddi bir artış yaşadığını belirterek, yurttaşların hala konut ihtiyacının devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde küçük dairelere olan talebin artacağını öngördüklerini ifade etti.

Related Posts

Fındık üreticilerine “dengeli gübreleme yapın” önerisi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, fındık yetiştiriciliğinde bitkinin normal gelişimini sürdürebilmesi, bol ve kaliteli ürün vermesi için bilinçli ve dengeli gübreleme yapılması gerektiğini belirtti.

Kahve zincirinin küresel satışları, ocak-martta düştü

ABD’li kahve zinciri Starbucks’ın küresel satışları, ocak-mart döneminde yüzde 1 azaldı.

ABD’de ekonomik buhran: Borçlanma tahmini yükseltildi

Küresel ticaret savaşının başrollerinden olan ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin borçlanma tahminini 514 milyar dolara çıkardı.

İmamoğlu operasyonları sonrası rezervlerde düşüş sürüyor: Fatura ağırlaşmaya devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların ardından Türkiye’nin uluslararası rezervlerinde yaşanan düşüş devam ediyor. Ekonomik göstergeler kamu ve özel sektörün döviz yükümlülüklerinde artış olduğunu gösteriyor.

Sahte “evden çalışma” ilanları kimliğinizi çalıyor

Uzmanlar, “anket doldur para kazan” ve “çekiliş kazandınız” gibi sosyal mühendislik temelli dolandırıcılık yöntemlerinin kimlik ve banka bilgilerini ele geçirdiğini; gelen mesajlardaki şirket adlarının mutlaka araştırılması, şüpheli linklere tıklanmaması ve asla kişisel veri paylaşılmaması gerektiğini vurguluyor.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir