DEVA Partili Esen: TBMM’de dahi yangın dedektörleri çalışmıyor, balık baştan kokar!

T24 Haber Merkezi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Kartalkaya’da meydana gelen ve 36’sı çocuk, 78 yurttaşın hayatını kaybettiği yangına ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Esen, “TBMM binalarında dahi bazı odalarda sigara içildiğini, yangın dedektörlerinin çalışmadığını biliyoruz, balık baştan kokar!” tepkisini gösterdi.

“İhmaller zinciri canlarımızı kopardı”

Esen, otel ve kamu yetkililerinin çok sayıda ihmali bulunduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Otel yöneticilerinin ve çalışanlarının sorumluluğunun yanı sıra, bakanlıkların ve kamu kurumlarının denetim mekanizmalarındaki eksiklikler bu felaketi hazırlamıştır. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını herkese göstermek bizim sorumluluğumuzdur.”

“Yanan otele TGA nasıl ödül verdi!”

Konuyla ilgili sertifikalandırma ve denetim eksikliklerini de gündeme getiren Esen, yangın çıkan otelin eksiklerine rağmen Turizm Bakanlığı tarafından ödüllendirilmesini eleştirdi. “Söz konusu otel, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan üst üste iki kez Sürdürülebilir Turizm Programı Sertifikası aldı. Ancak denetimlerde yangın merdiveninden alarm sistemine kadar ciddi eksiklikler bulunuyor. Kamuoyuna bu sertifikalandırma sürecinin nasıl şeffaf şekilde işlediği açıklanmıyor” dedi.

“Yetersiz çok sayıda otel kapadıysanız neden Grand Kartal onlardan biri değildi?”

Esen, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yangın sonrasında yaptığı açıklamaları eleştirerek şu soruları görmezden gelemeyeceklerini belirtti: “Bakan Ersoy, eksiklikleri nedeniyle çok sayıda otelin kapatıldığını söyledi. Peki, Grand Kartal Otel neden onlardan biri değildi? Yangın önleme sistemlerinden yangın merdivenine kadar bunca eksiklik yıllara yayılmışken bu otel neden faaliyetlerine devam etti?”

“TBMM binalarında bile dedektörler çalışmıyor”

Esen, yangın güvenliği konusunda sadece otellerde değil, TBMM binalarında da ciddi eksiklikler olduğunu vurguladı: “7 bin kişinin çalıştığı TBMM binalarında bazı odalarda sigara içildiğini, yangın dedektörlerinin dahi çalışmadığını biliyoruz. Meclis idaresine bu eksikliklerin giderilmesi için çağrıda bulunuyorum. Balık baştan kokmamalı, güvenliği her yerde sağlamalıyız.”

“Sorumluların hesap vermesi şart”

Esen, yaşanan trajedi sonrasında şu çağrı ile sonlandırdı:

“Bu vahim olayda sorumluluğu bulunan herkesin adalet önünde hesap vermesi, vicdanların bir nebze olsun rahatlatılması için şarttır. Daha fazla can kaybını önlemek ve yurttaşlarımıza güvenli bir ortam sağlamak için, çalışmaların şeffaf bir şekilde sürdürülmesi zorunludur.”


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Siirt Belediyesi’ne kayyım atandı

TIKLAYIN – Bilirkişi soruşturmasında gözaltına alınan 3 gazeteci adliyeye sevk edildi

Ahmet Türk’ün yeğeni, silahlı saldırıda hayatını kaybetti

TIKLAYIN – İddia: Mansur Yavaş ön seçim kararına itiraz ediyor, kabul etmiyor

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Hukuk bir kere yoldan çıkınca!

TIKLAYIN – EFT ve havale işlemlerinde yeni sisteme geçiliyor

Related Posts

Finlandiya’ya ait bir savaş uçağı düştü

Finlandiya Savunma Kuvvetleri, ülkenin kuzeyinde bir F/A-18 Hornet savaş uçağının düştüğünü duyurdu.

Saraçhane eylemleri için 45 gün sonra iddianame: Gençlere hapis isteniyor!

İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası Saraçhane’deki protestolarda gözaltına alınıp tutuklanan gençlerden tutuklu 14 ve tutuksuz 2 kişinin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hapsi isteniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Plakalarda yeni dönem başlıyor: Değiştirmeyen sürücüler trafiğe çıkamayacak

Araç muayene işlemleri sırasında plaka üzerindeki harf ve rakamların okunmasını engelleyecek vidalara ilişkin sürpriz bir değişikliğe gidildi. Geçmişte yalnızca harf ve rakamlar arasında bulunan vidaların ‘ağır kusurlu’ sayıldığı muayene işlemlerinde artık, plaka üzerindeki vidaların tamamı muayeneden kalmak için yeterli sayılacak. Plakasında vida bulunan araçların muayeneden geçmesine ve trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Resmî Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 7 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir