MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı’nda, 2030 Hedefleri Belirlendi

“MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı” Konya’da Gerçekleşti

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK) tarafından düzenlenen “MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı”, Avrupa Birliği’nin sağladığı hibe desteği ile gerçekleştirildi. Bu konferans, AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezi için önemli bir adımı temsil ediyor.

Akıllı Teknolojiler Merkezi’nin (AKİTEK), Pathways to Synergies çağrısı altında fonlanan Horizon Europe Programı’nda yer alan “Mobilizing Advanced Partnerships for Digital Innovation and Transformation” (MAPIT) Projesi, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteklerini sunuyor. Bu kapsamda düzenlenen konferans, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların tasarlanmasını amaçlıyor.

Önemli Açıklamalar Konferansta Yapıldı

Konferansın açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, geleceğin daha akıllı, çevreci ve sürdürülebilir bir yaşam modeline doğru evrildiğine vurgu yaptı. Ortaç, üniversite-sanayi-kamu iş birliğinin önemine değinerek, Horizon Europe Programı’nın sağladığı desteklerle teknolojik kapasitenin ve uluslararası etkinin arttığını belirtti.

Konuşmaların devamında, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı da işletmelere, yeni girişimcilere ve araştırmacılara hizmet veren AKİTEK’in önemine vurgu yaptı. Konarılı, Konya’nın tarım potansiyelini dijitalleşmeyle buluşturarak katma değer ürettiğini belirtirken, geleceği gören ve hazırlık yapan bir şehir olmanın önemine değindi.

AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezine, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteği sunan konferans kapsamında, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların somutlaştırılması başarıyla tamamlandı.

Konferans hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Türk akademisyenden büyük başarı! Arılardan ilham aldı NATO’dan ödülü kaptı

AKSARAY / METİN KURT Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın firmanın katıldığı ve savunma-güvenlik alanlarında çığır açan yenilikçi projelerin değerlendirildiği “NATO Innovation Hackathon 2025” yarışması kapsamında STRIKE isimli İHA modülü …

Milyonlarca Netflix kullanıcısını ilgilendiriyor! Artık canlı yayınlanacak

Netflix, NASA ile anlaşma yaptı. Bu kapsamda NASA yayınları Netflix’te canlı yayınlanacak.

Turkcell ve Samsung, 5G iş birliğini büyütüyor

Turkcell ve Samsung, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) duyurdukları Türkiye’de 5G uyumlu akıllı telefon kullanım oranını artırmak ve 5G teknolojisini daha geniş kitlelere ulaştırmak için yürüttükleri iş birliğini güçlendiriyor. Turkcell’e özel üretilecek 5G uyumlu 100 bin akıllı telefonu Turkcell dijital uygulamaları yüklü olarak müşterilere ulaştırmayı hedefleyen taraflar, Ar-Ge ve test çalışmalarında da birlikte hareket edecek.

Kuantum bilgisayarlar evlere mi geliyor? İşin uzmanları anlattı

Kuantum hesaplama, bilim dünyasının uzun süredir hayalini kurduğu bir teknoloji olarak, karmaşık problemleri çözme potansiyeliyle dikkat çekti. Bu alanda çığır açan bir adım atarak ilk kuantum bilgi işlem çipi Ocelot’u tanıttı. Kuantum hata düzeltme …

Türk bilim insanı Deniz Kent, ışıkla antikor ilaçlar ve et üretti

Türk bilim insanı Deniz Kent, ışıkla antikor ilaçlar ve et üretti

Bilim insanları açıkladı: Okyanuslar daha yeşil, denizler daha mavi oluyor

Bilim insanları, iklim değişikliğinin okyanus ekosistemlerinde yarattığı dramatik değişimi ortaya çıkardı. Son 20 yılda kutuplarda yeşil tonlar artarken, tropikal bölgelerde mavi renk hakimiyeti güçlendi. Uzmanlar, renk değişiminin sadece görsel bir olay olmadığını, balıkçılıktan küresel ekonomiye kadar pek çok alanı etkileyeceğini belirtti.