Ermenistan’da AB’ye katılım sürecini başlatmaya yönelik yasa, Meclis’ten geçti

T24 Dış Haberler

Ermenistan Ulusal Meclisi, Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecini başlatmaya yönelik olarak hazırlanan yasa tasarısını kabul etti.

Ermenistan’ın AB’ye katılım sürecinin başlatılmasına yönelik yasa tasarısı, Meclis’te 63’e karşı 7 oyla onaylandı. Yasanın yürürlüğe girebilmesi için Cumhurbaşkanı Vahagn Haçaturyan’ın onayı gerekiyor.
Demokratik Güçler Platformu adlı sivil inisiyatif, son 2 ay içerisinde 60 bin imza toplayarak yasa tasarısının Ulusal Meclis’e taşınmasını sağlamıştı. İktidarda olan “Sivil Sözleşme Partisi” milletvekilleri yasanın yürürlüğe girebilmesi için olumlu oy kullanırken muhalefetteki Hayastan (Ermenistan) ittifakı oylamaya katılmadı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Baruyr Hovhannisyan, tasarının kabulünün Ermenistan Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’ne üyelik başvurusu anlamına gelmediğini vurguladı.

Hovhannisyan, “Ermenistan Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinin başlatılmasına ilişkin yasa tasarısı, Ermenistan Cumhuriyeti’nin ekonomik ve güvenlik işbirliğini çeşitlendirmeyi amaçlayan dengeli ve dengeleyici dış politikasıyla uyumludur. Bu politikanın izlenmesi bağlamında, Ermenistan ile Avrupa Birliği ve üye devletleri arasında son yıllarda hemen hemen tüm iş birliği alanlarında dile getirilen etkileşim dinamiklerinin de dikkate alınması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Paşinyan, referandum olmadan Avrupa Birliği üyeliğinin gerçekleşmeyeceğini söylemişti

Ermenistan Bakanlar Kurulu’nun 9 Ocak tarihli toplantısında AB üyelik sürecine yönelik yasa tasarısının Ulusal Meclis’e sunulmasına karar vermişti. Başbakan Nikol Paşinyan, toplantıda Ermenistan’ın AB’ye katılımının kanun veya hükümet kararı yoluyla değil Ermenistan Anayasası’nda öngörüldüğü şekilde sadece referandum yoluyla mümkün olabileceğini açıklamıştı.

Ermenistan ile Avrupa Birliği arasındaki vize serbestisine dair müzakereler Eylül 2024’te başlamıştı.


Öykü Karayel, Burak Deniz ve Osman Sonant, Umami filmini anlattı

Öne çıkan haberler…

TIKLAYIN – İmamoğlu’nun 7 yıl 4 aya kadar hapsi istenen iddianame kabul edildi: Duruşma 11 Nisan’da

TIKLAYIN – Adalet Bakanı Tunç, CHP kurultayı soruşturması için Kılıçdaroğlu’nu işaret etti

TIKLAYIN – 13 yaşındaki kızını öldüren babanın yüzünde tırnak izleri: Cinayetten sonra eski eşine de mesaj atmış!

TIKLAYIN – Üç yıldır boş sanılan daireden vahşet çıktı; “Bir koku vardı…”

TIKLAYIN – Anderlecht maçı öncesi Fenerbahçe’ye müjde!

Related Posts

Finlandiya’ya ait bir savaş uçağı düştü

Finlandiya Savunma Kuvvetleri, ülkenin kuzeyinde bir F/A-18 Hornet savaş uçağının düştüğünü duyurdu.

Saraçhane eylemleri için 45 gün sonra iddianame: Gençlere hapis isteniyor!

İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası Saraçhane’deki protestolarda gözaltına alınıp tutuklanan gençlerden tutuklu 14 ve tutuksuz 2 kişinin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hapsi isteniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Plakalarda yeni dönem başlıyor: Değiştirmeyen sürücüler trafiğe çıkamayacak

Araç muayene işlemleri sırasında plaka üzerindeki harf ve rakamların okunmasını engelleyecek vidalara ilişkin sürpriz bir değişikliğe gidildi. Geçmişte yalnızca harf ve rakamlar arasında bulunan vidaların ‘ağır kusurlu’ sayıldığı muayene işlemlerinde artık, plaka üzerindeki vidaların tamamı muayeneden kalmak için yeterli sayılacak. Plakasında vida bulunan araçların muayeneden geçmesine ve trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Resmî Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 7 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir