Bakan Kacır’dan KOBİ’lere geri ödemesiz destek müjdesi

KOSGEB, İstihdamı Koruma Destek Programı’yla KOBİ’lere Destek Sağlıyor

Bakan Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, KOSGEB’in İstihdamı Koruma Destek Programı’nı duyurdu. Bu program ile emek yoğun üretim yapan imalat sanayi sektörlerinin rekabet güçlerini korumayı hedeflediklerini belirten Kacır, tekstil, giyim, deri ve mobilya imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin istihdamlarını korumak için aylık 2 bin 500 TL geri ödemesiz destek sağlayacaklarını açıkladı.

İstihdamı Koruma Destek Programı

KOSGEB, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) istihdamını korumak amacıyla İstihdamı Koruma Destek Programı’nı hayata geçiriyor. Yeni destek programı ile tekstil, mobilya, deri ve giyim gibi kritik sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan her personel için 30 prim gün başına 2 bin 500 TL geri ödemesiz destek sağlanacak.

Program, emek yoğun imalat sanayi sektörlerinde çalışanları korumak üzere yürürlüğe alındı. Program sayesinde, 2024 yılının son üç ayına ait aylık ortalama çalışan SGK prim gün sayısını 2025 yılında koruyan işletmelere çalışan başına aylık 2 bin 500 TL geri ödemesiz performans desteği sağlanacak. Program süresi 12 ay olup 249 çalışanı olan bir işletme için destek üst limiti 7 milyon 470 bin TL olacak.

Ekonomik Büyümeye Destek Olacak

Destek programıyla, söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin istihdamını koruyarak ekonomik büyümeye destek olmayı hedefliyor. Aynı zamanda, işletmelerin mali yüklerini hafifletirken, çalışanların iş güvencelerini sağlamaya yardımcı olacak ve ekonomik canlılığın devamlılığını sağlayacak.

Programdan faydalanmak isteyen işletmelerin merkez veya şubelerinin 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle ilgili sektörlerde faaliyet gösteriyor olmaları gerekiyor. Destek için başvurular 31 Ocak – 31 Mart 2025 tarihleri arasında alınacak.

Related Posts

Küresel piyasalar tarife endişelerinin yeniden yükselmesiyle karışık seyrediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Önce Amerika” politikası kapsamında attığı adımların olası sonuçlarına yönelik belirsizlikler sürerken, Trump’ın 9 Temmuz’a kadar ertelediği gümrük tarifelerinin süresini uzatmayı düşünmediğini açıklaması, piyasalarda …

EPDK doğal gazda temmuz tarifesini açıkladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz toptan satış fiyatlarında bütçe hedefleri doğrultusunda değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Durgun ekonomiye Almanya’da rağmen işsizlik artmadı

Durgun ekonomiye rağmen Almanya’daki işsiz sayısı haziran ayında 11 bin ile beklentilerin altında geldi.

Kurultay davası sonrası yükselişe geçmişti: Borsa 19 Mart’tan sonra ilk kez bu seviyeyi gördü

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün CHP’nin Kurultay davası ile yükselmeye başladı. Dava başladığında dolar, euro, altın düşerken BIST 100 endeksi yükselmeye başladı. Davanın duruşması sonlanıp erteleme kararı çıknca da yükseliş hız kazandı …

Türkiye’de koza üretiminin 100 tonu aşması bekleniyor

Türkiye’de geçen yıl 85 tonu bulan yaş koza üretiminin bu yıl 100 tonu aşması bekleniyor.

Mevduat faizleri rekor seviyede seyrediyor: 250 bin TL’nin aylık getirisi ne kadar?

250 bin TL tutarındaki mevduat faiz oranlarındaki son gelişmeler yatırımcıların odağında. Yüksek tutarlı birikimlerini değerlendirmek isteyenler, bankaların güncel oranlarına göre aylık getirisini hesaplıyor. Peki, 250 bin TL’nin 32 günlük mevduat getirisi ne kadar? İşte banka banka güncel mevduat faizleri…