Karın germe ameliyatından 4 gün sonra “çürümeye” başladı!

Estetik Ameliyatında Skandal: Karnı Çürümeye Başladı!

Estetik ameliyatlarıyla ilgili skandallar sürüyor. Karın germe ameliyatı olan Yasemin Kırkıncıoğlu‘nun karnı 4 gün sonra çürümeye başladı. Kırkıncıoğlu’na hücre yenileyici ozon tedavisi yapılmasının uygun olacağına karar verildi ancak bir yıl sürecek bu tedavinin ücretini hastane karşılamayı reddetti.

Hürriyet’ten Elif Altın’ın haberine göre, halen tedavi gören Kırkıncıoğlu, 500 bin TL maddi, 1 milyon TL de manevi tazminat davası açtı.

Kırkıncıoğlu, avukatı Sena İzmitli Demiroğlu aracılığıyla tüketici mahkemesine sunduğu dilekçede, ameliyat sonrasındaki süreç şöyle anlatıldı:

“Ameliyat 8.5 saat sürmüş, müvekkilim operasyonu geçirdiği üçüncü günün sonunda taburcu edilmiştir. Operasyondan sonra dördüncü gün davalı doktor B.A.’nın asistanı olan E.K. doktorun bilgisi dahilinde müvekkilin evine giderek ameliyat bölgesindeki direni çıkarmış ve pansuman yapmıştır. Asistan E.K. pansumanı yaparken canı çok yanan müvekkilim derisinde çürümeye benzer bir değişiklik gördüğünü ve hareket etmekte de çok büyük zorluk çektiğini davalı doktorun asistanına söyleyerek nedenini sormuştur. Asistan da bunun operasyon sonrası korse takmaktan kaynaklı olabileceğini söylemiştir.

Bundan sonra 4 gün daha geçmiş operasyonun sekizinci gününde davacı müvekkil nefes alamamaya başlayınca doktorunu aramış, operasyon bölgesinin karardığını bir gariplik olduğunu belirtmiş doktoru da hemen hastaneye gelmesini söylemiş, kan gazını kontrol etmelerinin gerektiğini kendisine söylemiştir. Ancak müvekkil nefesinin çok yoğun şekilde kesilmesi sebebiyle kendisi hastaneye gidememiş bunun üzerine doktor evine ambulans göndererek hastaneye sevkini sağlamıştır. Davalı doktor acil işlemler sonrasında müvekkilin operasyon bölgesini kontrol etmek için açtığında şok olarak, ‘Çürümüş burası. Kokuyor’ şeklinde tepki vermiştir. Müvekkilin ameliyat sonrasındaki kan değerleri oldukça düşük olup buna ilişkin bir kan takviyesi de verilmediği için kandaki oksijen seviyesi düşmüş bu sebeple de operasyon bölgesinde kangren başlamıştır.”

Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Related Posts

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Bayramda tatlıdan vazgeçmeyin! Doğru tüketilire yağ yapmıyor, göbek eriten yürüyüş

Kurban Bayramı’nda akraba ziyaretleri, kalabalık sofralar ve tatlı ikramları kaçınılmaz hale geliyor. Ancak art arda tüketilen şerbetli tatlılar mide problemlerinden kan şekeri dalgalanmalarına kadar pek çok sağlık sorununu tetikleyebiliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Turan, bayram tatlılarını keyifle yiyebilmek için porsiyon kontrolü, zamanlama ve doğru tercihler gibi birçok önemli detaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.

‘Süper antibiyotik’ için geri sayım başladı: Milyonlarca hayat kurtarabilir

Zatürre ve sepsis tedavisine karşı geliştirilen deneysel ilacın, 10 yılın sonuna kadar onaylanması umuluyor.

18 yaş altına dolgu ve botoks tehlikesi: Uzmanlar uyardı

Bilinçsiz ve kontrolsüz şekilde yapılan estetik işlemlerinin ciddi sağlık problemlerine yol açtığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, “Estetik işlemler sadece hacim verici, şekil değiştirici işlemler olmayıp aslında cildi besleyen, daha sağlıklı ve genç görünüm sağlayan birçok işlemi kapsamakta. Ancak uygulamaların yapıldığı ortam ve işlemi gerçekleştiren kişinin uzmanlığı büyük önem taşıyor. Merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor” dedi.